Recept

Pikantní dýňové rizoto s kokosem

Rizoto. Tak jednoduché jídlo, které snese kdejaké kombinace. Nejlepší je ale držet se jednoduchosti a vybrat 1 hlavní surovinu, která jídlu dodá jasný charakter. Teď to bude dýně :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Recept, prosím, berte jako inspiraci, nepsala jsem přesné množství ingrediencí. Ty uzpůsobte podle počtu porcí a chuti. Já jsem nechtěla samou rýži a “sem tam” dýni, proto jsem zvolila variantu “půl na půl”.

Plátky kokosu jsem záměrně přidala až na závěr, aby zůstal co nejvíce ve své křupavé přirozenosti. Sedí to k tomu.

 Potřebujete

  • Rýži vhodnou na rizoto ( nejlépe kulatozrnná, já jsem teď použila střednězrnnou)
  • Dýni ( měla jsem zrovna Hokaido)
  • Zeleninový vývar na podlití rýže
  • Kokosovou smetanu na zjemnění
  • Plátky sušeného kokosu
  • Kokosový olej nebo máslo Ghí na orestování dýně
  • Na dochucení kari koření nebo kari pastu a čerstvý koriandr

Postup

  1. Rýži propláchnu a dám vařit do hrnce s trochou vývaru. Ten postupně přidávám, jak se do rýže vsakuje. Rýži uvařím al dente.
  2. Dužinu dýně posekám v robotu na drobné kousky (nebo nastrouhám), osolím a pár minut restuji na pánvi do změknutí.
  3. K dýni přidám kari pastu, promíchám, pak přidám rýži, kokosové plátky a zjemním trochou kokosové smetany.
  4. Na závěr lehce vmíchám nasekaný čerstvý koriandr.

Do 15 minut hotovo, výborná kombinace chutí.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...