Recept

Výborná pikantní čabajková pomazánka

Zkuste si někdy v obchodě přečíst složení libovolné čabajkové pomazánky. Bude lepší si ji udělat doma ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Čabajková pomazánka by se jistě neumístila na předních příčkách hitparády zdravých pomazánek. Porovnáte – li ovšem tu doma vyrobenou s jakoukoliv ze supermarketu, tak už to najednou tak zlé není 🙂

Čabajkovou pomazánku má rád můj manžel a proto mi naposledy propašoval do nákupního vozíku tu kupovanou. Když jsem si doma přečetla složení, raději jsem příště vyzkoušela její domácí variantu. Byla za pár minut hotová a lepší, než ta kupovaná …

Budete potřebovat

  • 1 kvalitní poctivou pikantní klobásu (čabajka, uherská)
  • 1 kvalitní přírodní pomazánkové máslo (nebo žervé, lučinu)
  • na zjemnění jsem přidala ještě 2 lžíce zakysané smetany

Postup

  1. Klobásku umelte nebo rozsekejte v robotu do hladka, na pastu.
  2. Smíchejte s pomazánkovým máslem nebo žervé.
  3. Zjemnit ji můžete ještě trochou zakysané smetany nebo trochou jogurtu.

Jelikož je klobása sama o sobě dost slaná a pikantní, není zapotřebí už nic přidávat.

TIP

Tuto čabajkovou pomazánku můžete použít třeba pro pohoštění na jednohubky. Stačí ji ozdobit kolečkem kyselé okurky nebo půlkou olivy.

Níže je pro představu uvedeno složení čabajkové pomazánky ze supermarketu.

Složení kupované čabajkové pomazánky:

Majonéza (rostlinný olej, suš. vaj. žloutky, pitná voda, kvasný ocet, cukr, mod. brambor. škroby E1442, E1420, E1450, guar. guma, xanthan, maltodextrin, jedlá sůl), Margarín (ztuž. rostl. oleje a tuky, emulgátory E475, lecitiny E471, kys. citronová, aroma, barvivo E160a), 20 % šunkový salám (vepř. maso, vepř. kůže, bramborový škrob, dusitanová solící směs, konz. E250, stabil. E450, E451, E 508, zahušťovadla E407, E412, E425i, laktóza, látka zvýrazňující chuť a vůni E621, směs koření a extraktů, dextróza, antioxidant E315, barvivo E120, regulátor kyselosti E500), 20 % salám Paprikáš (vepř. sádlo, hov. maso, start. kultura, glukóz. sirup, antiox. E316, reg. kyselosti E575), 10 % klobása Csabai (vepř. maso, sádlo, kůže, hov. maso, paprika a její extrakty, antiox. E301, E330, konzervant E290), Konzervační látky E202, E211

Když si ji uděláte doma, také ta pomazánka nebude „svatá“, jelikož bude vždy záležet na kvalitě klobásy samotné, rozhodně ale nedosáhne výše uvedeného výčtu složení té kupované 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...