Recept

Pečené masové kuličky s červenou řepou

Výhodou masovo-zeleninových kuliček je jejich odlehčená chuť a šťavnatost. Skvělý způsob, jak snadno zapojit zdravou a zářivou červenou řepu.🙂 Chutnají výborně třeba s bramborovo-batátovou kaší.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Výhodou tohoto receptu je, že si poměr ingrediencí velmi jednoduše upravíte podle toho, kolik kuliček potřebujete připravit.

Na množství masa dávám poloviční množství řepy. Tedy poměr 2:1.👍

 Ingredience na 20 kuliček

  • 400 g bio mletého hovězího masa
  • 200 g na jemno nastrouhané syrové červené řepy (asi 1 střední řepa)
  • 2 červené cibule
  • Olej
  • Na dochucení sůl, pepř, může být i stroužek česneku

 Postup

  1. Nejdříve si na oleji orestuji do zlatova na drobno nakrájenou červenou cibuli. Restuji pozvolna několik minut.
  2. Červenou řepu oloupu a nastrouhám ji na jemno. Je třeba počítat s tím, že červená řepa hodně barví, proto ji strouhám na tácku, který lze snadno omýt.
  3. Smíchám dohromady maso, cibulku a řepu. Ochutím. Nejlépe se směs propracuje rukama.
  4. Naolejovanýma rukama tvořím kuličky a dávám je do nepřilnavého pekáčku. Kuličky pustí trochu šťávy, je tedy lepší menší pekáček než velký rovný plech. Pokud nemám nepřilnavý pekáček, použiju pečící papír.
  5. Kuličky peču odkryté na 180 stupňů asi 30 minut. Hotovo!

Jako přílohu nejraději volím bramborovou kaši nebo bramborovo-batátovou kaši. Rychlá verze kaše je ta, že uvařím dohromady brambory spolu s batáty v poměru 1:1. Třeba půl kila brambor typu C a půl kila batátů. Rozšťouchám, zjemním máslem, trochou smetany a prošlehám mixérem.

Druhou možností je pak brambory typu C uvařit, batáty upéct v troubě a společně rozšťouchat s máslem a ochutit. Konzistence bude hutnější a chuť výraznější.

> ☝️Další verzí masovo-zeleninových kuliček jsou tyto masovo-brokolicové kuličky. Ráda je servíruji s rajskou omáčkou.🙂

Ať se vám kuličky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...