Pečené brambory v troubě jsou moje oblíbené jídlo. Ráda si je doplňuji různými saláty, dušenou mrkvičkou, rybou…Naposledy jsem je dělala s brokolicí. Brokolici v kuchyni používám především ve dvou formách – zapečenou v troubě s mozarellou a pak v polévkách. Nevýhodou ale je, že se brokolice většinou tepelně upravuje delší dobu a tím ztrácí cenné látky.
Nejšetrnější úpravou je připravit brokolici nad párou. Nejde ovšem jen o páru, ale i o délku úpravy. 5 minut stačí k tomu, aby byla brokolice tepelně upravená a zůstala zářivá a křupavá.
(množství si uzpůsobte dle počtu porcí)
Velice jednoduché a dobré.
Plísňové sýry jsou mezi lidmi oblíbené pro svou typickou aromatickou chuť. Pokud to vezmeme z pohledu zdravé výživy, tak plísňové sýry mají spíš negativa, než pozitiva. Problémem jsou plísňové kultury. Stačí nesprávné skladování nebo překročení doby použitelnosti a tzv. ušlechtilé plísně mohou produkovat zdraví nebezpečné mykotoxiny, navíc se mohou přidat ještě další nebezpečné plísně. Při výběru, koupi a následném skladování plísňových sýrů dbejte tedy zejména na to, aby byly sýry dostatečně chlazené a byly co nejčerstvější. Tím zabráníme procesu, kdy se z ušlechtilé plísně stane plíseň nebezpečná. Plísňové sýry v žádném případě nejsou vhodné pro děti a těhotné ženy.
Pokud by někomu na talíři u tohoto receptu chyběla nějaká ta bílkovina navíc, můžete si k tomuto zeleninovému talíři uvařit jedno vejce na tvrdo a nakrájet ho na měsíčky. K sýrové omáčce se hodí.
Dobrou chuť!
Kamila
Sdílet recept myšičky na: