Recept

Pečené brambory s česnekovým tvarohem

Tento recept zabere minimum času a to se počítá. Vzhledem k tomu, že v tomto receptu hraje významnou roli česnek, hodí se spíše jako večeře.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept není žádné kulinářské umění. Je ale velmi zdravý, vynikající, zabere minimum času a to se počítá 🙂

Jen jedno upozornění: po požití této pochoutky si raději žádné rande neplánujte 🙂

Budete potřebovat

  • Brambory vhodné k pečení se slupkou (množství dle počtu strávníků)
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvá zelenina dle chuti – ledový salát, rajčata, okurky, papriky

Na česnekový tvaroh:

  • Tvaroh (zde je jedno, zda ve vaničce nebo klasický v kostce, zvolte spíše netučný)
  • Česnek – co kdo snese
  • Sůl
  • 1 lžičku panenského olivového oleje (obohatí tvaroh o cenné látky, které se jinak tepelnou úpravou znehodnotí)

Postup

  1. Syrové brambory pečlivě omyjte a podélně rozkrojte.
  2. Řeznou stranou dolů brambory vyskládejte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte.
  3. Pečte na 180 – 200° C cca 30 minut, až bude slupka svraštělá a zezlátlá.

Na výběr správného typu brambor dbejte. Jednou jsem použila brambory s „tlustou“ slupkou.Místo, aby byla slupka krásně křupavá, byla spíše žvýkací.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...