Recept

Pečená zelenina v troubě s kozím sýrem a domácím paprikovým dipem

Varianta na zeleninu zapečenou se sýrem. Není třeba pokaždé vymýšlet zapékací směsi se smetany, sýra a vajec. Stačí kus správného typu sýra a užít si jeho čistou chuť s bohatou porcí zapečených brambor a zeleniny.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když zrovna hlava nehýří extra nápady “co uvařit”, vždy je dobrý nápad nakrájet zeleninu, promíchat ji s dalšími ingrediencemi v pekáči a dát vše do trouby. Ono to totiž pokaždé dobře dopadne. 🙂

Jednou z mých nejoblíbenějších variant je kombinace pečených brambor, zeleniny a kozího sýra.

 Ingredience

Jednotlivé suroviny lze kombinovat v různých poměrech podle preferencí

  • Brambory
  • Mrkev nebo baby mrkev
  • Cuketa
  • Může být i cibule a paprika
  • Zrající kozí sýr (typově jako camembert)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, kmín, sušené bylinky či koření dle chuti

Na paprikový dip

  • Řecký jogurt
  • Trochu kvalitní majonézy
  • Ajvar
  • Sůl

 Postup

  1. Brambory oškrábu a nakrájím na půlkolečka. Mrkev nakrájím na špalíčky. Teď jsem měla malou baby mrkev a tu jsem nechala v celku. V tuto chvíli je možné přidat také cibuli nebo papriku. Zeleninu ochutím solí, pepřem, kmínem, případně kořením dle chuti, promíchám s olivovým olejem a dám péct do trouby do pekáčku s víkem na 190 stupňů asi na 20 minut.
  2. Teď přidám do pekáčku na větší kousky nakrájenou cuketu. Kdybych ji přidala na začátku, byla by zbytečně měkká. Peču dalších 10 minut, teď už bez víka.
  3. Když je zelenina pečená a jsem s její finální podobou spokojená, rozložím na zeleninu kolečka zrajícího sýra. Já jsem použila takový ten “kozí váleček”, hodí se ale také camembert. Krátce zapeču dle velikosti kusů sýra. 2 či 3 minutky, je třeba sledovat…
  4. Zeleninu s bramborami naberu s porcí rozpečeného sýra, dám na talíř a podávám s mističkou domácího dipu. K tomuto jídlu se hodí mnoho druhů dipů, od medovo-citronových, přes česnekové až po tento paprikový červený z jogurtu, trošky majonézy a ajvaru.

> ☝️Další vděčnou rychlovkou z trouby je tato pečená zelenina s kuřecím masem z jednoho pekáče. 🐭

Snadné, rychlé a výborné! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...