Recept

Zdravé palačinky z ovesných vloček se zeleninovo-sýrovou náplní

Kdybych měla vybrat 5 TOP surovin, bez kterých bych se v rámci zdravého stravování opravdu nechtěla obejít, patřily by mezi ně rozhodně jemné ovesné vločky. Ke snídani si je navíc mohou dopřát i ti, kteří preferují slané snídaně. Vyrobíte z nich během chvíle nutričně bohatou snídani, která může mít formu kaše nebo třeba palačinek.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když už si některá surovina zaslouží své pevné místo na pracovní desce v kuchyni, to je co říct. Přesypu ji do dózy, mám ji pořád na očích, je z ní zrátka stálice. Ať už z pohledu ženy, která se zabývá výživou, tak z pohledu mámy, která hledá cesty, jak si zdravě usnadnit život v kuchyni. A takovou surovinou jsou právě jemné ovesné vločky. Neustále objevuji nové možnosti jejich využití.

Budete potřebovat

Na ovesné palačinky

  • 200g ovesných vloček (jemné nebo jemné s vlákninou)
  • 350ml mléka nebo rostlinného nápoje (nebo víc dle potřeby)
  • 2 vejce
  • sůl, pažitku

Na zeleninovo-sýrovou směs

  • 1 menší cuketu
  • 1 mrkev
  • 1 šalotku
  • Olivový olej
  • Tvrdý sýr
  • Na dochucení sůl, pepř, zelené bylinky dle chuti (pažitka, koriandr)

Postup

  1. Ovesné vločky rozemelte na mouku. Třeba v robotu.
  2. Vzniklou ovesnou mouku smíchejte mlékem, vejci, nasekanou pažitkou, lehce osolte a vzniklé těsto nechte chvíli odležet. Těsto má tendenci v čase více a více houstnout, proto závěrečnou konzistenci dolaďte tekutinou tak, aby šly z těsta dobře dělat palačinky.
  3. Připravte si zeleninovou směs. Cuketu a mrkev nakrájejte na drobno a orestujte na olivovém oleji. Dochuťte solí, pepřem, oblíbeným kořením. Ke konci přidejte nastrouhaný sýr.
  4. Na nepřilnavé pánvi potřené trochou oleje smažte z obou stran palačinky a naplňte směsí.

K čemu všemu se v rychlé kuchyni ještě mohou hodit ovesné vločky?

  • Na zahuštění polévek, třeba krémové zeleninové nebo bramboračky
  • Do bramboráků a zeleninových placiček
  • Na přípravu domácích sušenek pro děti
  • Místo části mouky do drobenky na koláč
  • Na domácí knedlíčky do vývaru
  • Místo části mouky do zdravých moučníků
  • Na domácí myssli tyčinky

Toto jídlo vyniká vysokou nutriční hodnotou, nízkým glykemickým indexem, velkým množstvím vlákniny a výbornou sytící schopností bez nadměrné kalorické hodnoty.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...