Palačinkové těsto připravuji vždy neutrální. Nedávám do něj cukr. Palačinka se nebude chytat k pánvi a otevřete si tím možnost naplnit ji slanou náplní. Favoritem je pak špenátová náplň, ke které se báječně hodí ještě nějaký sýr. Mně se osvědčilo dělat špenátovou náplň hustší, aby z palačinky nevytékala. Na zahuštění používám [instantní polentu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/polenta-instantni “instantní polentu”). Neudělá hrudky a stačí ji tepelně upravovat jen jednu minutu.
Na palačinky (asi 8 palačinek)
Na špenátovou náplň
Palačinky nesmažte na klasickém másle. To se rychle přepaluje a vznikají tak zdraví škodlivé látky. Ideální volbou je v tomto případě chuťově neutrální kokosový olej, který je vysoce tepelně stabilní.
Na internetu najdete i recepty, které radí dát do těsta až 4 vejce. To je hloupost. Ať dělám jakékoliv množství těsta, nikdy nedávám více, než 2 vejce.
Když palačinky se špenátem, tak za mě už jedině s touto polentovou vychytávkou.
Sdílet recept myšičky na: