Recept

Ořechové máslo jako zdravá pomazánka

Ořechové máslo je jedna ze zdravých variant, co sladkého namazat na chleba.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Dostala jsem [vlašské ořechy](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/vlasske-orechy “vlašské ořechy”), to mě přimělo si o jejich účincích na zdraví pořádně počíst a narazila jsem na pojem „ořechové máslo“. Zaujalo mě to a hned jsem to vyzkoušela. Je to vlastně zdravá sladká pomazánka. Je samozřejmě velice výživná a kalorická, ale také se nejí po lžících 😉

Budete potřebovat

  • Máslo
  • Vlašské ořechy (namleté, v robotu rozmixované)
  • Med

(Množství si uzpůsobte podle toho, kolik másla chcete vyrobit, já jsem na zkoušku udělala menší množství, dala jsem 100g másla, 50g ořechů a lžíci medu)

Postup

  1. Rozmíchejte máslo. Máslo musí být měkké, povolené.
  2. Vlašské ořechy namelte nebo nasekejte na jemno v robotu. Přidejte k máslu a důkladně promíchejte.
  3. Oslaďte medem.
  4. Mažte na běžné pečivo nebo celozrnný chléb.

Děti a ořechy

Toto ořechové máslo chutná dětem a je pro ně velice zdravé. Jelikož ořechy patří mezi potenciální alergeny a rizikové potraviny (plísně), zvažte jen jejich podání na základě věku dítěte a rodinné anamnézy (alergie v rodině). Díky tomu, že jsou pomleté, nehrozí zde riziko vdechnutí. Pokud se rozhodnete podat ořechy v jakékoliv formě (ořechové mléko, máslo, ořechy v moučníku) dítěti poprvé, dejte mu menší množství a ten i následující den pozorujte, jak je snáší.

TIP

Pokud chcete, aby Vaše dítě začalo chroupat třeba vlašské ořechy a mandle, ale jsou na ně dost tvrdé, namočte ořechy přes noc do vody a pak už se může vesele zobat… Jsou krásně měkké.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...