Recept

Uzené tofu obalované v pivním těstíčku

Pivní těstíčko je výborné, vděčné a univerzální obalovadlo :-) Zkuste do něj vymáchat třeba uzené tofu. Budete překvapeni.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Obalované „cokoliv“ máte možná rádi stejně, jako já. Klasické crcání s trojobalem už možná ale méně. Mouka, strouhanka, vejce, dózy, talíře …všude se to plete, pak je z toho ještě hora nádobí. Pokud si tedy chcete cokoliv obalit, ať už je to ryba, maso, květák, cuketa, lilek, [tofu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tofu “tofu”), a hledáte rychlé řešení, mohu z vlastní zkušenosti doporučit pivní těstíčko. Dá se různě ochutit, umíchané je během chvilky, zkrátka paráda. Hustotu si sami vyzkoušíte. Když je těstíčko moc řídké, skoro nedrží a hned stéká, když je moc husté, vytvoří zbytečně silnou nekřupavou krustu. Musí být prostě „tak akorát“, konzistencí by se dalo přirovnat řidší hořčici.

Budete potřebovat

  • Uzené [tofu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tofu “tofu”) (lze i přírodní, musí se ale ochutit)
  • 1 hrnek piva (250ml)
  • asi 1 hrnek mouky (cca 150g a více, dle typu mouky) Mouku použijte každopádně hladkou, dala jsem půl na půl obyč hladkou a celozrnnou špaldovou, fungovalo i když jsem dala jen celozrnnou
  • 1 vejce
  • Olej na smažení – třeba řepkový
  • Na ochucení těstíčka – sůl, sladkou papriku nebo uzenou papriku, chutě se mohou dle koření obměňovat

Postup

  1. Připravte si pivní těstíčko. Rozmíchejte pivo s vejcem a postupně přisypávejte mouku až do požadované konzistence, asi jako řidší hořčice.
  2. Uzené tofu nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
  3. Každý plátek namočte v připraveném pivním těstíčku a krátce osmahněte na oleji z obou stran. Tofu nemusí nutně plavat v oleji, já dávám oleje jen trošku a následně pak tofu ještě položím na kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  4. Podávejte třeba s brambory či bramborovou kaší, zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Když chcete osmažit bílé „přírodní tofu“

Přírodní tofu je zapotřebí předem ochutit. Správný postup by měl být ten, že z tofu tlakem vymačkáte, odsajete vodu. Tím vznikne „prostor“ pro to, aby tofu přijalo nové chuťě. Stačí ho takto zakapat přírodní sojovou omáčkou a nechat půl hodiny odležet. Pak se postupuje obvyklým způsobem …

Pivní těstíčko je výborné, vděčné a univerzální obalovadlo 🙂 Zkuste do něj vymáchat třeba právě uzené tofu. Budete překvapeni.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...