Tento dezert samozřejmě nepatří mezi vyloženě zdravé moučníky. Jsem ovšem toho názoru, že i kdyby byl moučník hodně sladký, obsahoval máslo či šlehačku, tak pokud nesníte celý plech, ale jen kousek či dva, když třeba doma něco slavíte, tak je to 100x lepší, než jakékoliv kupované sladkosti, dezerty, kdy vůbec nevíte, co v tom je …
Tento báječný nepečený dezert můžete mít hotový do 20 minut. Uvařit pudink, smíchat šlehačku se zakysanou smetanou, nakrájet banán, vyskládat sušenky, natřít krémem, je to fakt blesková záležitost. Pak už jen celý výtvor necháte uležet do druhého dne, aby se vrtstvy pěkně spojily.
Pokud chcete jen něco na chuť a je vás doma méně, bohatě bude stačit udělat poloviční množství do menší nádoby.
(množství na klasický velký plech)
Na pudinkový krém
Na krém ze zakysané smetany
Postup přehledně – 1. sušenky 2.pudinkový krém 3.sušenky – lehce pokropit 4. banán 5. sušenky – lehce pokropit 6. krém ze zakysaných smetan 7. ozdobit kakaem
Pudink si můžete vyrobit i sami podle [tohoto receptu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/domaci-pudink “tohoto receptu”), pokud chcete kupovaný zdravý pudink v prášku, tak ho mají v obchodech se zdravou výživou a od obyčejného pudinku se liší spíš jenom tí, že neobsahuje syntetická barviva.
Jak sušenky, tak banán jsou samy o sobě sladké, takže oba krémy stačí osladit opravdu jen trochu. Naopak ten ze zakysaných smetan je dobrý nesladký, kdy vzniká příjemný kontrast chutí.
Můžete použít jak klasické sušenky, tak celozrnné, které jsou zdravější a jsou vláčné stejně jako ty z bílé mouky.
Klasické mléko můžete nahradit rostlinným, pudink tak bude lépe stravitelný.
Tento moučník, dezert, zvládne opravdu každý a výsledek je zaručen. Když ho necháte pořádně odležet, bude měkký, vláčný, ale rozhodně ne rozblemcaný jako některé nepečené moučníky z piškot a kompotovaného ovoce …
Věřím, že tento moučník vás nezklame!
Sdílet recept myšičky na: