Pokud máte rádi koření garam masala, není co řešit, pokud ho neznáte a rádi objevujete nové chutě, pusťte se do této vydatné polévky. Fazole mungo jsou velice zdravé a lehce stravitelné.
Polévka mne oslovila svou zajímavou chutí. Chuť polévky se může lišit v závislosti na použití konkrétního koření garam masala, jehož receptura může být u každého výrobce (v Indii spíše rodiny) originální.
Velmi chutná a voňavá indická směs koření. Používá se tradičně do indických pokrmů a právě k dochucení luštěnin – čočky a fazolí. Složení Garam masaly se u různých výrobců liší, základem je ale obvykle koriandr, římský kmín, skořice, muškátový oříšek, pískavice, hřebíček, pepř, dále třeba bobkový list a kardamom.
Kvalitní garam masalu seženete ve specializovaných obchodech s kořením, čaji nebo zdravou výživou. Bezpečně toto koření seženete na internetu. Mají ho i v některých supermarketech (Globus, Albert), obsahuje ale často nežádoucí glutamát sodný i jiná škodlivá éčka. Proto si přečtěte složení.
Indického ducha tohoto pokrmu posílíte tak, že si na polévce pochutnáte spolu s indickými chlebovými plackami, které si můžete upéct doma nebo je koupit.
Dobrou chuť!
Kamila
Sdílet recept myšičky na: