Recept

Muffiny z řeckého jogurtu s kousky čokolády

Aby byly muffiny dobré, nesmí být příliš tuhé, suché, nudné, ale naopak voňavé, tak akorát sladké, vláčné a vyladěné třeba malými čokoládovými kousky. Přesně jako tyhle!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když muffiny, tak jedině domácí! Jejich příprava je zcela jednoduchá. Těsto je během chvilky hotové a pak už se jen můžete těšit, jak to v troubě vesele vyskakuje.

Na 12 muffinů budete potřebovat

1 hrnek = 250 ml

  • 2 jemně mleté špaldové mouky (nebo 1 hrnek špaldové a 1 hrnek polohrubé)
  • 3/4 hrnku sladidla ( může být přírodní třtinový cukr s vyšším obsahem melasy nebo kokosový cukr, sušená třtinová šťáva panela atd.)
  • 3/4 hrnku řeckého jogurtu (asi 180g)
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku oleje ( cca 60 ml)
  • 2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • Špetku soli na vyladění chuti
  • Může být lžička vanilkového extraktu
  • 100 g kousků kvalitní hořké čokolády

Postup

  1. V jedné misce jemně smíchejte všechny tekuté ingredience. Vejce nešlehejte.
  2. V druhé misce smíchejte všechny sypké ingredience.
  3. Obsah obou misek spojte dohromady a krátce promíchejte vařečkou. Nakonec jemně vmíchejte kousky čokolády.
  4. Těsto pomocí lžíce nandejte do papírových košíčků, které sedí ve formě na muffiny. Případně použijte jiný systém. Někdo používá samostatně stojící silikonové formičky.
  5. Pečte do suché špejle na 180 stupňů. Trvá to asi 17 až 20 minut.

Po ochutnání muffinů si pak sami vylaďte, jak je chcete osladit. Někomu postačí 2 lžíce medu, jinému bez půl hrnku přírodního cukru nechutnají, jiný zase zvolí méně kalorickou alternativu v podobě xylitolu.

Když peču muffiny, tak do nich vždycky přidám něco navíc. Jednou to jsou nastrouhaná jablka, podruhé namleté vlašské ořechy nebo, jako teď, kousky čokolády.

A pokaždé jsou úžasné a chutnají 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...