Pokud se kapusta správně a chutně připraví, může se stát oblíbeným jídlem vašich dětí 🙂
Budete potřebovat
1 malou mrkev
Růžičkovou kapustu, 5 ks
Hladkou mouku na zaprášení (2 lžičky, pro děti do 2 let obyčejnou hladkou, pro starší děti můžete použít celozrnnou)
1 žloutek
1 lžičku másla
pro starší děti na dochucení trošku solčanky (zeleninové ochucovadlo pokrmů bez glutamátu)
Na kaši
brambory
kousek másla
kefír
Postup
Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na menší kousky.
Růžičkovou kapustu omyjte, sundejte vrchní lístky a seřízněte košťál.
Mrkev a kapustu dejte do menšího kastrůlku, zalijte trochou vody a duste do poloměkka.
Přidejte lžičku másla, zaprašte moukou a dál duste.
Na závěr přidejte žloutek, který nechte projít varem.
Podávejte s bramborovou kaší, kterou připravíte klasickým způsobem, jen místo mléka použijte kefír.
Něco navíc k receptu: Proč je dobré zařadit do jídelníčku kefír?
Kefír je mléčný kvašený nápoj a řadíme ho mezi zakysané mléčné výrobky, které jsou nejvhodnější formou konzumace mléčných výrobků. Bakteriální kultury metabolizují mléčný cukr, čímž se kefír stává daleko stravitelnější, a pozitivně ovlivňují složení střevní mikroflóry. Jejich působení ve střevech spočívá mj. v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro patogeny a tím je vytěsňují.