Recept

Mrkev s kapustou a kefírovou bramborovou kaší

Pokud se kapusta správně a chutně připraví, může se stát oblíbeným jídlem vašich dětí :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pokud se kapusta správně a chutně připraví, může se stát oblíbeným jídlem vašich dětí 🙂

Budete potřebovat

  • 1 malou mrkev
  • Růžičkovou kapustu, 5 ks
  • Hladkou mouku na zaprášení (2 lžičky, pro děti do 2 let obyčejnou hladkou, pro starší děti můžete použít celozrnnou)
  • 1 žloutek
  • 1 lžičku másla
  • pro starší děti na dochucení trošku solčanky (zeleninové ochucovadlo pokrmů bez glutamátu)

Na kaši

  • brambory
  • kousek másla
  • kefír

Postup

  1. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Růžičkovou kapustu omyjte, sundejte vrchní lístky a seřízněte košťál.
  3. Mrkev a kapustu dejte do menšího kastrůlku, zalijte trochou vody a duste do poloměkka.
  4. Přidejte lžičku másla, zaprašte moukou a dál duste.
  5. Na závěr přidejte žloutek, který nechte projít varem.
  6. Podávejte s bramborovou kaší, kterou připravíte klasickým způsobem, jen místo mléka použijte kefír.

Něco navíc k receptu: Proč je dobré zařadit do jídelníčku kefír?

Kefír je mléčný kvašený nápoj a řadíme ho mezi zakysané mléčné výrobky, které jsou nejvhodnější formou konzumace mléčných výrobků. Bakteriální kultury metabolizují mléčný cukr, čímž se kefír stává daleko stravitelnější, a pozitivně ovlivňují složení střevní mikroflóry. Jejich působení ve střevech spočívá mj. v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro patogeny a tím je vytěsňují.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...