Recept

Milánské těstoviny – zdravější varianta bez uzeniny

Mrkněte, jak lze uvařit výborné milánské těstoviny, aniž byste potřebovali uzeninu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Milánské těstoviny se dají uvařit na mnoho způsobů. Často se objevují ve formě špaget, kterým sekunduje plastová lahev nekvalitního kečupu, gothaj a hromada eidamu. My ale půjdem jinou cestou. Podobné jídlo si můžeme vyrobit za pomoci drcených rajčat, mrkve a [tempehu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “tempehu”), který jídlu dodá nejen výraznou chuť, ale i kvalitní bílkoviny.

Budete potřebovat

(omáčka asi na 3 porce)

  • Těstoviny (zkuste třeba celozrnné špagety)
  • 1 plechovku krájených rajčat (nebo drcených)
  • 1 větší mrkev
  • 1 balení uzeného tempehu
  • 1 Cibuli
  • Olivový olej
  • Česnek dle chuti
  • Na dochucení – sůl, trochu kvalitního kečupu, oregano

Postup

  1. Nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji a po chvíli přidejte na hrubo nastrouhanou mrkev. Společně restujte pár minut.
  2. Vlijte plechovku krájených rajčat, ochuťte bazalkou, česnekem, solí.
  3. Přidejte na jemno rozsekaný tempeh. Projela jsem ho v malém robotu.
  4. Společně provařte pod pokličkou asi 10 minut, až mrkev změkne.
  5. Na závěr dochuťte kvalitním kečupem. Pro tyto těstoviny je typická sladkokyselá chuť. Tu v základu vytvoří kombinace rajčat a mrkve, kečup všemu dodá ještě šmrnc.

Milánské těstoviny se často na závěr ještě sypou sýrem. Jelikož je sám tempeh bohatým zdrojem bílkovin, není to nutné. Přítomností tvrdého sýra byste vytvořili zbytečně těžké jídlo.

Podáváme s malým zeleninovým salátem, na fotce vidíte naklíčené fazolky mungo, které mohou doplnit každé jídlo o cenné enzymy.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...