Milánské těstoviny se dají uvařit na mnoho způsobů. Často se objevují ve formě špaget, kterým sekunduje plastová lahev nekvalitního kečupu, gothaj a hromada eidamu. My ale půjdem jinou cestou. Podobné jídlo si můžeme vyrobit za pomoci drcených rajčat, mrkve a [tempehu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “tempehu”), který jídlu dodá nejen výraznou chuť, ale i kvalitní bílkoviny.
Budete potřebovat
(omáčka asi na 3 porce)
Těstoviny (zkuste třeba celozrnné špagety)
1 plechovku krájených rajčat (nebo drcených)
1 větší mrkev
1 balení uzeného tempehu
1 Cibuli
Olivový olej
Česnek dle chuti
Na dochucení – sůl, trochu kvalitního kečupu, oregano
Postup
Nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji a po chvíli přidejte na hrubo nastrouhanou mrkev. Společně restujte pár minut.
Přidejte na jemno rozsekaný tempeh. Projela jsem ho v malém robotu.
Společně provařte pod pokličkou asi 10 minut, až mrkev změkne.
Na závěr dochuťte kvalitním kečupem. Pro tyto těstoviny je typická sladkokyselá chuť. Tu v základu vytvoří kombinace rajčat a mrkve, kečup všemu dodá ještě šmrnc.
Milánské těstoviny se často na závěr ještě sypou sýrem. Jelikož je sám tempeh bohatým zdrojem bílkovin, není to nutné. Přítomností tvrdého sýra byste vytvořili zbytečně těžké jídlo.
Podáváme s malým zeleninovým salátem, na fotce vidíte naklíčené fazolky mungo, které mohou doplnit každé jídlo o cenné enzymy.