Recept

Jedinečný makový jogurt

Ptáte se, jestli čtete správně? Makový jogurt? ANO! A pěkně křupavý :-)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

K domácí přípravě tohoto jogurtu mě inspiroval výrobek značky Ehrmann, který se prodává ve větší skleničce s příchutí [mák](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/mak “mák”) – marcipán. Běžně kupuji jen bílé jogurty, ovocné skoro vůbec, když jsem ovšem zahlédla v regálu tento, jeho místo v nákupním vozíku bylo jisté. Rozhodla jsem se napodobit tento makový křupavý jogurt a vyrobit si ho doma.

Máte li chuť zkusit něco nového, jiného, tak směle do toho. Jogurt je nejen chutí výjimečný, ale i zdravý!

Budete potřebovat

  • Bílý jogurt
  • Mák celý (ne mletý)
  • Mleté mandle (ideálně i přírodní mandlovou esenci, pokud máte doma)
  • Citronovou šťávu
  • Sladidlo – použila jsem Agáve sirup, může být přírodní cukr, med apod.

Postup

  1. Množství ingrediencí si uzpůsobte podle oka. Rozmíchejte v jogurtu trochu mletých mandlí a přiměřené množství celého máku.
  2. Dle chuti doslaďte třeba medem, přírodním cukrem nebo agáve sirupem a na závěr dolaďte trochou citronové šťávy.
  3. Teď přijde to důležité. Jogurt nechte odležet v lednici. Pár hodin, klidně přes noc. Mák musí trochu změknout. Křupavý ale zůstane stejně.

Zajímavost o máku

[Mák](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/mak “Mák”) je nejvýznamnějším zdrojem vápníku. Již 100g máku obsahuje 1200 – 1400mg vápníku,což je až 12x více, než obsahuje kravské mléko.

Ten kupovaný marcipánovo-makový jogurt je fakt úžasný, když ho ale neseženete, můžete si vyrobit jeho domácí variantu, která tělu přinese mnoho prospěšných živin.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...