Občas ke snídani dostanu chuť na tyto jednoduché, obecně známé a profláknuté lívanečky, jejichž výhodou je výborná sytivost, absence mouky a nízký glykemický index.
Jsou oblíbené ve fitness světě, zrovnatak ale mohou zahnat i obyčejnou chuť na sladké.
Když jsem je poprvé nanášela na pánev, nevěřila jsem tomu, že se mi podaří je otočit, ale jo, drží, ani jeden se nerozpadl. Podmínkou je ovšem kvalitní nepřilnavá pánev.
Budete potřebovat
1 banán
1 vejce
Tuk (ideálně kokosový nebo máslo Ghí)
Postup
Banán poctivě rozmačkeje vidličkou na kaši
Smíchejte s vejcem.
Pánev potřete tukem a lžící tvořte lívanečky. Až se zatáhnou, obraťte a dopečte dozlatova i z druhé strany.
Samozřejmě můžete použít i nepřilnavý lívanečník.
Směs je dost tekutá a lívanečky jsou hodně měkké, chce to tedy opatrnost při jejich obracení.