Různé lilkové pasty se velice často připravují v arabských zemích. Součástí těchto past či dipů je česnek a také sezamová pasta Tahini.
Tento recept na lilkovou pomazánku je spíše středomořský, ale bez česneku. Česnek je sice v mnoha pokrmech výborný, v lilkové pomazánce mi ale hodně vadil. Jakoby přebil ostatní chutě …
Moje první lilková pomazánka skončila katastrofou a nenašel se odvážlivec, který by ji uchránil před „spláchnutím“ 🙂 Sympatie této pomazánce asi ubírá i její nevábná barva. Přidáním sušených rajčat a smetanového sýra se barvička o něco vylepšila a všechny chutě skvěle zapadly dohromady.
(menší množství)
Tato pomazánka je dobrá na křupavých topinkách, navíc ještě ozdobených čerstvou zeleninou.
Když budete mít doma lilek navíc, tak tady máte tip, co s ním 😉 A nezapomeňte na tu čerstvou zeleninu – lilek je pečený, takže neobsahuje zdraví prospěšné enzymy. Ty tělu dodáte právě čerstvou zeleninou 😉
Kamila
Sdílet recept myšičky na: