Dobrý recept na vajíčkový salát přijde vhod nejen v období Velikonoc 🙂 Variant je nespočet, já jsem jako poslední vytvořila tuto s pórkem a křenem.
S křenovou pastou opatrně, chcete cítit chuť vajec, né mít plný nos a slzy v očích 🙂
Na 2 porce potřebujete
4 vejce vařená na tvrdo ( ideálně z volného chovu)
1 menší pórek ( nebo půlku velkého)
bílý jogurt řeckého typu (malý kelímek)
olivový olej
1 lžičku hořčice
Pár kapek citronové šťávy
Zelenou křenovou pastu Wasabi dle chuti ( lze použít i klasickou bílou křenovou pastu)
Postup
Nejdříve dám vařit vejce na tvrdo.
Pórek nakrájím na drobnější kousky a krátce podusím na olivovém oleji tak, aby měl stále pěknou zářivou barvu.
Vychladlá vejce nakrájím na kostičky nebo protlačím přes mřížku a smíchám s pórkem. Spojím pomocí bílého jogurtu do vyhovující konzistence.
Osolím a ochutím křenovou pastou, hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.
Někdy podávám v listu hlávkového salátu, jindy na chlebu, někdy spojím obojí 🙂 Na závěr ještě dozdobím nasekanou petrželkou, pro efekt lze poprášit červenou paprikou, ideálně maďarskou, která má zářivou barvu 🙂