K jeho přípravě Vám postačí pouze tři lžíce mouky. 20 lidí z něj sice nenakrmíte :), jeho lehkost Vás ale jistě nadchne. Použité višně jsou jen jednou z variant, vynikající byl také s broskvemi a borůvkami. Moc chutná dětem.
Budete potřebovat:
500g tvarohu (Použila jsem tvaroh z vaničky, 1 zelený (netučný) a 1 červený (tučný)
3 vejce
100 g másla
4 lžíce hrubé mouky nebo krupice (lze i špaldovou celozrnnou krupici)
100 g sladidla (přírodní cukr nebo alternativy jako med, sirupy nebo obilné sirupy)
BIO vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva (nejlépe BIO bez fosfátů)
višně (já použila kompotované, vypeckované, cca 300g)
Postup přípravy:
Bílky oddělte od žloutků a vyrobte z nich sníh.
Žloutky, cukr a změklé máslo utřete, postupně přidejte tvaroh, hrubou mouku a vše ostatní (kromě višní).
Do vzniklého těsta lehce vmíchejte ušlehané bílky a vše vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy.
Bohatě poklaďte višněmi.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 45 minut na 180°, až se vytvoří zlatavá kůrka.
Tvarožník může vypadat, že není ani po 45 minutách dopečený, povrch bude vypadat, že se třese a není ztuhlý. To je ale v pořádku. Jakmile vychladne, tak zatuhne.
Můžete jej vylepšit ještě tak, že pod ovoce nasypete plátky mandlí.