Občas přijde chuť na pěkně poctivý domácí kynutý koláč. Jeho chuť žádná bábovka nenahradí. Koupit se také nedá (alespoň dle mých zkušeností), tak si ho musíme připravit sami. S dobrým receptem je to hračka. Někdo preferuje polohrubou, někdo hladkou mouku. Tak jako tak každopádně alespoň polovinu mouky nahradím celozrnnou, jemně mletou špaldovou nebo pšeničnou. Těsto je i tak křehké…Pokud byste použili čistě jen celozrnnou mouku, stačí dát dostatek ovoce a koláč bude báječně šťavnatý.
Množství do kulaté formy (průměr 28cm)
Na těsto
na náplň
3/4 kila čisté váhy švestek (může být až 1 kilo)
na drobenku
A pokud jste teď dostali šílenou chuť péct a nemáte droždí, případně chcete těsto hned teď, zkuste tento [vynikající jogurtový koláč s ovocem](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/rebarborovy-kolac “vynikající jogurtový koláč s ovocem”)
Do přípravy tohoto koláče můžete zapojit děti. Rozprostírání těsta do formy, pokládání ovoce, příprava drobenky – to je bude bavit a jak se pak budou těšit na výsledek. Předškoláky navíc můžete nechat počítat půlky švestek 😉
Sdílet recept myšičky na: