Postupů, jak se dopracovat k tomuto jídlu, je nekonečné množství. Liší se jednotlivými kroky přípravy, skladbou koření i dalšími surovinami.
Já si květákové kari připravuji jako rychlý oběd. Pokaždé je trochu jiné a to mi vyhovuje. Zatímco se vaří rýže, v pánvi vyrábím směs.🐭Do té pak přidávám, co mám zrovna k dispozici. Kromě květáku je to často hrášek, jindy jarní cibulka, baby špenát, ale také ředkvičky, žlutá paprika, zelené fazolky a tak dále.
Naprostou nutností je ale kari správně dochutit. A správně je to tak, aby vám to vyhovovalo. Já mám ráda kari hodně pikantní, s větším množstvím kurkumy, chilli, čerstvého koriandru. Závěrečný balanc pak ladím pomocí limetkové šťávy a trošky přírodního cukru. Nejraději si to dávám s rýží basmati. 🙂
☝️Tady je super nápad, jak z květáku udělat rýži.😀Tato květáková rýže je výborným základem pro jídla typu rizoto.🐭
Kdo by chtěl, může jídlo doplnit o nějaké bílkoviny navíc. Hodí se třeba cizrna nebo bio tofu natural.
Ať se vám to povede!
Sdílet recept myšičky na: