Sekaná rajčata v plechovce ( nebo v sezóně oloupaná čerstvá)
Uzený tempeh
Kari koření
Žampióny (bílé, krémové…)
Kokosový krém nebo rostlinnou smetanu
Olej
Na dochucení koriandr, případně trochu soli
Postup
Nejdříve si připravím kuskus. 1 šálek kuskusu zaliju 2 šálky vroucí vody nebo vývaru. Ochutím trochou soli, někdy sušenými bylinkami a nechám nabobtnat pod pokličkou podle pokynů na obalu ( cca 7 minut)
Do pánve dám trochu oleje a krátce na něm orestuji kousky či plátky žampiónů a kostičky tempehu.
Ochutím kari kořením, přidám pár lžic nasekaných bio rajčat z konzervy, koriandr, kokosový krém a nechám pár minut provařit.
Jako přílohu podávám rýži nebo špaldový kuskus.
Sekaná rajčata v kombinaci s kokosovým krémem či jinou rostlinnou smetanou vytvoří přirozeně hustou omáčku bez jakékoliv potřeby mouky či škrobu.