Toto jídlo připravuji jednou za čas, dávám si jen pozor, aby nebylo v závěru příliš mastné. Nepoužívám tedy zbytečně olej navíc a pokud jsou stehna obalena zespoda hromadou tučné kůže, odříznu ji a nechám jen tu navrchu. Při výběru slaniny pak dbám na to, abych koupila nějakou spíše libovou, která neobsahuje 10 řádkový seznam různých aditiv.
Recept je celkem nenáročný na přípravu. Omyjete stehna, pokrájíte pár surovin, otevřete lahváče, vše dáte do pekáče a přes hodinu se o nic nemusíte starat …
Některé postupy uvádí, že kuřecí stehna stačí péct třeba jen 45 minut, zároveň existují recepty na pomalu pečená stehna, kde se jejich tepelná úprava blíží 2 hodinám. Já je nechávám v troubě vždy alespoň hodinu, spíš hodinu 15 minut, aby bylo maso zcela křehké.
Nejvhodnější přílohou je rýže, jako alternativa se hodí šťouchané brambory, které jsou zrovna vidět na fotce.
Ze všech surovin v pekáči vznikne chutná šťáva, která je navíc podtržena sladkou chutí rozinek, kterých já tam dávám opravdu hodně 🙂
Dobrou chuť!
Sdílet recept myšičky na: