Recept

Šťavnatá kuřecí prsa z pomalého hrnce – skvělá do salátů

Kuřecí prsa z pomalého hrnce považuji za jednu z nejsnadnějších a nejlepších možností, jak připravit chutné a měkké maso nejen do salátů.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kuřecí maso do salátů lze připravit mnoha způsoby. V případě pečení, smažení, minutkové přípravy či grilování může být maso mastné, tužší nebo připečené. V případě vaření se zase může stát, že bude maso “nijaké”.

Mně se nejvíce osvědčila příprava kuřecích prsou v pomalém hrnci, která je jednou z nejšetrnějších a nejsnadnějších úprav. Pomalý hrnec považuji za smysluplný přístroj. Osobně ho využívám nejčastěji při přípravě masa, vývarů, luštěnin a různých “eintopfů”.🙂

 Ingredience

  • Kvalitní kuřecí psa bez kosti (vešla se mi do hrnce 4 vedle sebe)
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušené bylinky či koření dle chuti (lze vynechat)

 Postup

  1. Kuřecí prsa nechám tak, jak jsou. I když jsou větší, nenaklepávám je a nepřekrajuji je… Z obou stran je osolím, opepřím a dám vedle sebe do pomalého hrnce.
  2. Když chci, aby maso mělo nějakou speciální chuť, posypu ho ještě sušenými bylinkami. Teď jsem měla nějakou středomořskou směs s petrželí, oreganem, tymiánem atd.)
  3. Maso nepodlévám, ani nedávám do hrnce žádný tuk. Hrnec jen přikryju pokličkou a nastavím vaření na dvojku, vyšší stupeň (většinou je možné si vybrat mezi módem 1 a 2) na 3 hodiny.

Naprosto bez práce vás bude čekat šťavnaté a měkké maso.

Kuřecí prsa nechám odpočinout, vychladnout a pak je ostrým nožem rozkrájím na plátky.

> ☝️Kuřecí prsa z pomalého hrnce se také hodí do různých tortill či wrapů. Inspirovat se můžete tímto lwrapem s krůtím masem, cheddarem a česnekovým dresinkem.🐭

Kuřecí prso můžete nechat v celku v uzavřené krabičce v lednici a mít k dispozici “hotovou” ingredienci do dalších salátů či jiných jídel.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...