Když už se pustím do vaření fazolí Adzuki, dám vždy vařit alespoň 300 g suchých fazolí. Nebo rovnou celé půlkilové balení. Z části fazolí udělám třeba kuličky nebo karbanátky, z části vyrobím “pastu”, pomazánku, kterou mažu do tortill nebo sandwichů. Fazolkami je také výborné obohatit gulášovou polévku…🙂
Rajčatovou omáčku ke kuličkám můžete v sezóně vyrobit z čerstvých spařených a slupek zbavených rajčat, nebo použít sekaná rajčata v plechovce. K tomuto receptu se výborně hodí sekaná rajčata rovnou ochucená česnekem a bylinkami. Omáčku nechávám na mírném plameni vždy alespoň půl hodiny provařit, získá tak plnou chuť.
Když je potřeba, dá se toto jídlo připravit i jako bezlepkové. Na fotce zrovna vidíte verzi, kdy jsem použila ovesné vločky bez lepku a rýžové těstoviny.
A když těch uvařených fazolí máme více, než dáme do kuliček, doporučuji vyzkoušet tuto pikantní pomazánku na topinky z fazolí adzuki.🙂
Ať se vám recepty z fazolí adzuki povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: