Malým dětem je vhodné klasické těstoviny prokládat těmi bezlepkovými, například kukuřičnými.
Není dobré konzumovat příliš mnoho jídel z obilovin obsahujících lepek.
Výborná je kombinace těchto těstovin s listovým špenátem a sýrem ricotta. Sýr ricotta se rozhodně řadí mezi zdravé sýry a je vhodný i pro malé děti. Má krémovou konzistenci a jeho použití v kuchyni je všestranné.
Budete potřebovat
Kukuřičné vrtulky
Listový špenát (buď čerstvý nebo mražený)
Sýr ricotta
Trocha extra panenského oleje (olivového nebo jiného)
Postup
Kukuřičné vrtulky uvařte dle návodu
Listový špenát velmi krátce poduste, je téměř hned hotový.
Kukuřičné vrtulky smíchejte s podušeným špenátem a ricottou.
Na závěr zakápněte extra panenským olejem.
Tento recept můžete obměnit tak, že místo těstovin použijete bramborové noky.