Krůtí stehna na zelí jsou dalším receptem typu – šup do pekáče a jídlo se dělá samo 🙂 Možnost této úpravy mě osvítila ve chvíli, kdy jsem potřebovala dát dělat oběd, ale neměla jsem čas na to, abych stála u plotny a cokoliv hlídala …Takto připravené zelí je chuťově fakt skvělé a o jeden špinavý hrnec doma méně … Zelí jsem udělala celkem dost, tak se mi hodilo na druhý den na staré dobré flíčky se zelím.
Jako přílohu jsem použila [špecle](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/specle “špecle”)
Já jsem z receptu vynechala cibuli a vůbec to nevadilo. Pokud chcete mít zelí udělané na cibulce, můžete si ji předem v pekáčku orestovat na troše oleje a až pak do pekáčku navršit zelí.
Jídlo lze samozřejmě připravit i s kuřecími stehny, obecně je ale kvalita krůtího masa považována za lepší. Krůtí maso je ale trochu tužší, musí se o něco déle připravovat.
Vyklopit zelí do pekáčku a položit na něj ochucená krůtí stehna. Minimum práce, minimum nádobí! 🙂
Sdílet recept myšičky na: