Recept

Pečená krůtí stehna na zelí – extra snadná příprava

Dát si výborné dušené zelí s masem nemusí znamenat stát u plotny a mít hory špinavých hrnců.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Krůtí stehna na zelí jsou dalším receptem typu – šup do pekáče a jídlo se dělá samo 🙂 Možnost této úpravy mě osvítila ve chvíli, kdy jsem potřebovala dát dělat oběd, ale neměla jsem čas na to, abych stála u plotny a cokoliv hlídala …Takto připravené zelí je chuťově fakt skvělé a o jeden špinavý hrnec doma méně … Zelí jsem udělala celkem dost, tak se mi hodilo na druhý den na staré dobré flíčky se zelím.

Budete potřebovat

  • Krůtí stehna
  • Kysané zelí (použila jsem bílé zelí ve sklenici kvality BIO)
  • Trochu vody na podlití
  • Koření: Kmín, sůl, bobkový list,sladkou papriku, libovolné koření na maso, jaké vám chutná

Jako přílohu jsem použila [špecle](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/specle “špecle”)

Postup

  1. Krůtí stehna omyjte a okořeňte dle chuti. Já jsem tentokrát dala jen sůl a kmín, zato jsem zas více ochutila zelí.
  2. Kysané zelí vyndejte ze sklenice nebo z pytlíku. Vodu slijte. Záleží, jaké zelí použijete, kolik je v něm vody a jak moc kyselé. Slitou vodou zalijte zelí buď zcela nebo částečně, podle toho, jak moc kyselé třeba zelí chcete.
  3. Zelí ochuťte tak, jak jste zvyklí – chcete ho mít kyselé nebo sladkokyselé? Dobrý je drcený kmín, lžička přírodního cukru a mletá paprika.
  4. Na zelí pak už jen rozložte stehna.
  5. Podlijte ještě trochou vody, aby zelí brzo nevyschlo.
  6. Přiklopte a pečte v troubě tak, jako byste klasicky pekli maso. Krůtí stehna vyžadují o něco více času, než kuřecí. Pekla jsem nejdříve na 200 stupňů 30 minut, pak jsem teplotu snížila na 180 stupňů a pekla ještě dalších 60 minut.
  7. V průběhu pečení můžete zkontrolovat, zda není potřeba přidat trošičku vody, já jsem ale na začátku dala vodu ze zelí a trochu obyčejné vody, tak už jsem pak nic nepřidávala.

TIP

  • Já jsem z receptu vynechala cibuli a vůbec to nevadilo. Pokud chcete mít zelí udělané na cibulce, můžete si ji předem v pekáčku orestovat na troše oleje a až pak do pekáčku navršit zelí.

  • Jídlo lze samozřejmě připravit i s kuřecími stehny, obecně je ale kvalita krůtího masa považována za lepší. Krůtí maso je ale trochu tužší, musí se o něco déle připravovat.

Vyklopit zelí do pekáčku a položit na něj ochucená krůtí stehna. Minimum práce, minimum nádobí! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...