Recept

Křupavé kapustové karbanátky

Různé zeleninové placičky či karbanátky, to je moje gusto :) Tentokrát jsem se pustila do kapustových karbanátků, které se velice povedly. Tady máte recept :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Různé zeleninové placičky či karbanátky, to je moje gusto 🙂 Tentokrát jsem se pustila do kapustových karbanátků, které se velice povedly. Tady máte recept 🙂

Na 4 – 5 porcí budete potřebovat

  • 1 středně velkou kapustu
  • 2 vejce
  • 2 housky namočené v mléce (cca 120 ml)
  • sůl, mletý pepř, popř. koření dle chuti (např. římský kmín)
  • 1 velkou cibuli (nakrájenou na kostičky a osmahnutou)
  • Strouhanku na zahuštění směsi (množství dle potřeby, cca 100g)
  • Olej na smažení

Postup

  1. Kapustu zbavte zvadlých listů, dále rozeberte a vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a nechte okapat.
  2. Následně kapustu nadrobno rozsekejte, přidejte vejce, housky namočené v mléce a osmahnutou cibulku.
  3. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Směs pořádně propracujte, jde to nejlépe rukama 🙂
  5. Nakonec přidejte tolik strouhanky, aby se ze směsi daly vytvarovat karbanátky.
  6. Osmažte je dozlatova a podávejte s bramborovou kaší nebo s brambory a zeleninovým salátem.

Aby se vám opravdu povedly…

Jestli jsem se v kuchyni s něčím natrápila, tak to byly různé zeleninové placičky – cuketové, květákové, bramborové. V první řadě jde o to mít správnou konzistenci těsta. Jakmile bude těsto na různé zeleninové placičky či karbanátky příliš rozbředlé, tak se s nimi nebude dát pracovat, budou se trhat a podobně. Do kapustových karbanátku tedy na závěr přidejte tolik strouhanky, abyste z těsta mohli úplně v pohodě v ruce „uhňácat“ krásné karbanátky. Trochu se vám na ruce samozřejmě lepit budou, půjdou dát ale bez problémů na pánev a budou se skvěle obracet.

TIP

Karbanátky můžete usmažit více „na placato“, vložit je spolu s čerstvou zeleninou mezi housku a mít kapustový hamburger. Sama se teď tomu názvu směju 🙂

Přeji, ať se vám povedou a dobrou chuť 🙂

Kamila Metzová

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...