Recept

Krémová polévka z rajčat, batátů a cizrny – hustá a jemná bez mouky i bez smetany

Krémová a oku lahodící polévka, která ke skvělému výsledku nepotřebuje žádnou mouku ani smetanu. Batáty spolu s cizrnou ji přirozeně zahustí a dodají sytost.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tato krémová zeleninovo-luštěninová polévka obsahuje takovou kombinaci surovin, která jí zajistí přirozenou hustotu i krémovost.

Díky batátům a rajčatům má navíc atraktivní barvu.🙂

Polévka je ozdobená černým sezamovým semínkem, křupavou klíčenou červenou čočkou a pažitkou.🙂

 Ingredience

  • 1 balení krájených rajčat co nejlepší kvality (400 g)
  • 1 střední batát
  • 300 g uvařené cizrny (nebo balení hotové koupené)
  • 1 cibule
  • Olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • Zeleninový vývar
  • Sůl, pepř, kurkuma

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji cibuli do zlatova, ke konci přidám plátky česneku a krátce nechám rozvonět.
  2. Vliju rajčata, vsypu oloupané batáty nakrájené na menší kousky, uvařenou cizrnu a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby vše bylo tak akorát ponořené. Vždy je lepší ke konci raději ředit než naopak.
  3. Ochutím solí, pepřem, ráda přidávám i čtvrt lžičky kurkumy, která polévce dodá, kromě jiných benefitů, pěknou barvu. Vařím na mírném plameni do změknutí batátů. Asi 20 minut.
  4. Do hladka rozmixuji, nejjednodušeji to jde ve stolním mixéru. Doladím hustotu podle potřeby.

TIPY

  • Pokud chcete z polévky udělat sytější jídlo, hodí se k ní třeba opečený toust s rozpečenou mozzarellou. Více toustů najednou lze snadno připravit v troubě.🙂
  • Jiné chuti dosáhnete, když polévku ke konci zjemníte krémovým kokosovým mlékem a přidáte chilli.

> ☝️Mezi oblíbené polévky s cizrnou patří také krémová cizrnová polévka s pečeným celerem. Vyzkoušejte.🙂

Ať se vám polévky povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...