Polévku z pečených paprik je výhodné dělat v období, kdy mají papriky sezónu a jsou za dobrou cenu. V zimě byste se asi nedoplatili. Její příprava je jednoduchá a výsledek báječný.
Polévku jsem zkoušela ve dvou variantách. V první jsem jen do hladka rozmixovala papriky. Nebylo to úplně ono, proto jsem se rozhodla pro zahuštění polévky bramborou. Ta je bohatá na škrob a po finálním rozmixování polévky zajistí její krémovou konzistenci.
Také záleží na jejím dochucení. Abyste neměli pocit, že jíte naředěné rozmixované lečo, přidejte do polévky bylinky, např. bazalku, můžete ji ochutit stroužkem česneku a na závěr doladit balsamikovým octem a pepřem. Najednou jsme v kombinaci s řeckým sýrem úplně někde jinde 😉
**4 porce **
Pokud byste měli méně paprik, chtěli byste ale dostatek polévky, můžete ji “nastavit” loupanými rajčaty. Chuť bude samozřejmě trochu jiná.
Polévka z pečených paprik je hodně oblíbená v Řecku, zajímavá je i její varianta, kdy se pečené papriky mixují s okurkami a podávají se jako studená osvěžující polévka.
Sdílet recept myšičky na: