Tato květáková polévka je u nás sázkou na jistotu. Kombinace květáku, jáhlových vloček a žloutku zajistí příjemnou chuť. Já ji vždy dělám hustší. Nestéká hned ze lžíce, zvládnou ji tedy jíst samy i malé děti, které se teprve učí 🙂
Budete potřebovat
2 porce
3-4 růžičky květáku
asi 3 lžíce jáhlových vloček
1 žloutek
Zeleninový vývar (nebo voda)
Postup
Růžičky květáku zalijte domácím zeleninovým vývarem tak, aby byl ponořený. Vody dejte raději méně, doředit na konci můžete vždy…
Přiveďte k varu a zasypte 3 lžícemi jáhlových vloček.
Povařte do změknutí květáku, max. 10 minut
Přidejte žloutek, rozmixujte do hladka a ještě provařte.
TIPY
Polévku dochuťte podle věku dítěte. Do 1 roka nesolte. I když polévku necháte “jen tak”, bude mít výbornou chuť sama o sobě.
Podobně můžete postupovat i s klasickými jáhlami. Ty ale potřebují delší dobu varu než vločky.
Do krémových květákových polévek se často přidává smetana na zjemnění (starším dětem). Uvidíte ale, že to nebude nutné. Díky jáhlovým vločkám a žloutku bude polévka dokonale krémová …