Recept

Krémová brokolicová polévka

Recept na opravdu rychlou a chutnou brokolicovou polévku. U nás doma má vždy úspěch!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

V Ikee prodávají dětský koberec s obrázkem, který jsme si nazvali „pan Brokolice“. Pan Brokolice je u nás oblíbený, proto jsem se rozhodla, že udělám dceři radost a rozveselím brokolicovou polévku, která se u nás jí pravidelně. Polévka měla velký úspěch 🙂 Talíř prázdný. Mělo to ovšem jeden háček. Poté, co „pan Brokolice“ zahučel v polévce, musela jsem dceři udělat ještě další dva 🙂

Budete potřebovat (množství pro celou rodinu)

  • 2 brokolice
  • vodu (cca 1,5 litru)
  • 2 lžíce mouky (nejlépe kukuřičné)
  • zeleninový bujón bez glutamátu, solčanka, popř. sůl
  • 2 lžíce zakysané smetany na zjemnění
  • pár kapek olivového oleje

Postup

  1. Brokolici omyjte, rozeberte na růžičky a ještě znovu propláchněte.
  2. Zalijte vodou tak, aby brokolice byla ponořená a přiveďte k varu.
  3. Do hrnce přisypejte 2 lžíce kukuřičné mouky a nechte vařit spolu s vodou a brokolicí cca 5 – 7 minut.
  4. Trochu vývaru, který vznikl, si odlijte do hrnku. Vznikne vám tak prostor pro úpravu požadované hustoty polévky.
  5. Rozmixujte do hladka tyčovým mixérem, dochuťte ideálně Solčankou (zeleninové ochucovadlo pokrmů)
  6. Na závěr zjemněte zakysanou smetanou.
  7. Na talíři zakápněte olivovým olejem.

Polévku můžete podat i dětem od ukončeného 8. měsíce, jen vynechte ochucovadla a zakysanou smetanu.

Polévku můžete připravit i tak, že si před jejím umixováním ořežete vrcholky uvařené brokolice a ozdobíte jimi každý talíř.

Něco navíc k receptu – Proč použít kukuřičnou mouku a ne klasickou?

Klasická bílá pšeničná mouka se dnes objevuje všude. V pečivu, omáčkách, nocích, knedlících, sušenkách. Lidstvo je zahlceno bílou moukou a zalepeno lepkem :)Proto je dobré „odlehčit“ trávicímu traktu a bílou mouku nahradit třeba právě kukuřičnou.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...