Já brokolici zbožňuju opravdu v jakékoliv podobě. Klidně jen samotnou obyčejně napařenou, kdy má roli zeleninové přílohy. Její samotná chuť mi vyhovuje. Každý to tak ale nemá, tak přichází na řadu různé polévky, placičky, nákypy, či dokonce pomazánky, kde se ta brokolice “více ztratí”.
V tomto receptu se tedy neztratí vůbec. Její chuť je ovšem tak obohacená dalšími ingrediencemi, že se z ní stává zelenina, která se jí fakt snadno.😀
Tato brokolice je výborná samotná. Pokud k ní chcete přílohu, hodí se bramborové noky nebo malé brambory vařené ve slupce.
Smetana, slanina, tučný sýr, přepuštěné máslo. Ano, hodně tuku. Pokud si chcete dopřát chuť tohoto jídla, ale nižším množstvím živočišných tuků, použijte místo tučné slaniny třeba šunku a místo živočišné smetany nějakou rostlinnou variantu. Třeba sojovou nebo kešu smetanu.
> ☝️Víte, kam ještě dávám brokolici? Do těchto masových kuliček, které máme rádi s rajskou omáčkou.🙂
Ať se vám recepty povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: