Recept

Křehoučké tvarohové knedlíky

Jídlo, které chutná především dětem. Klasické knedlíky se dělají kynuté, a to může být kámen úrazu. Řešením jsou tyto rychlé tvarohové knedlíky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Mnoho lidí má sladké jídlo v podobě ovocných knedlíků rádo (zarytí masožrouti nesouhlasí). Ty klasické se dělají kynuté, a to může být kámen úrazu. Příprava kynutého těsta je pro lidi z různých důvodů často odrazující.

Řešením, a to velice elegantním, jsou tvarohové knedlíky. Receptů také existuje spousta, nemám ovšem ráda ty, kdy se z knedlíku stane tuhý tvarohový tenisák a k tomu, abyste se dostali k překvapení uvnitř, potřebujete opravdu dobrý nůž 😉

Knedlíky dle této receptury jsou tak křehké, že byly-li by víc, tak by se snad rozpadly. Proto také chutnají malým dětem. Mně se povedly hned napoprvé.

Budete potřebovat

  • 1/2 kg tvarohu v kostce (ne „vaničkový“)
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 2 lžíce jemně mletého třtinového cukru (viděla jsem ho v Kauflandu, mají ho také ve zdravé výživě) nebo cukru moučka
  • 4 lžíce klasické dětské krupičky (ne instantní)
  • 1 vejce
  • špetka soli

Postup

  1. Výše uvedené suroviny zpracujte v těsto.
  2. Udělejte knedlíčky a do středu vložte kousek libovolného ovoce.
  3. Vkládejte do vařící se vody.
  4. Velice zlehka promíchejte tak, aby nezůstaly po vložení do vody přilepené ke dnu.
  5. Vařte 5-7 minut.

Dále s knedlíky nakládejte tak, jak vám velí chuťové buňky. Posypte je třeba skořicí nebo kakaem, polijte trochou rozpuštěného másla, pokapejte javorovým sirupem.

Pro malinké děti je ideální knedlíky polít javorovým sirupem, ve kterém je spousta živin, a posypat špetkou skořice.

TIP k receptu: Pokud se vám nechce do středu knedlíků vkládat ovoce, můžete jen z těsta vytvarovat malé knedlíčky, uvařit je ve vodě cca 5 minut a polít rozmixovaným či umačkaným sezonním ovocem. Úplně je vidím polité čerstvými rozmačkanými jahodami se lžičkou zakysané smetany navrchu 😉

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...