Recept

Krabičkuju! – proteinový těstovinový salát + křupavé celerové řízečky + vejce

Co do krabičky na oběd s sebou, aby to neteklo a aby se to dalo jíst i studené? Co třeba křupavé celerové řízečky s lehkým těstovinovým salátem...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Různé těstovinové saláty jsou praktickou volbou pro jídlo s sebou. Místo klasických kolínek doporučuji vyzkoušet rozmanité druhy těstovin, které obsahují více živin, vlákniny, ale i bílkovin. V tomto receptu jsem použila cizrnové těstoviny. Je třeba s nimi při vaření zacházet s citem, aby držely hezky pohromadě.

No a řízky jsou na cestu jistota. A klidně i celerové! 🙂

 Budete potřebovat

Na těstovinový salát

  • Uvařené těstoviny (zvolila jsem luštěninové cizrnové)
  • Malá datlová rajčátka (zůstanou v celku)
  • Sůl, pepř, hrst nasekané petržele
  • Trochu majonézy na spojení ( vyberte druh dle preference, light, vegan, sojanéza, domácí, případně lžíci husté zakysané smetany)

Na celerové řízečky

  • celer
  • těstíčko na namočení celeru (vejce+špaldová hladká mouka+sůl+mléko nebo jiná tekutina)
  • křupavá kukuřičná strouhanka (běžně koupíte, nebo si udělejte klasickou domácí)
  • Olej na smažení (řepkový, kokosový, sezamový, Ghí)

A k tomu ještě vejce vařené na tvrdo jako zdroj kvalitní bílkoviny.

Postup

  1. Uvařené vychlazené těstoviny smíchejte s trochou majonézy nebo s hutným domácím dresingem z jogurtu či zakysané smetany. Osolte, přidejte hrst nasekané petrželky, datlová rajčátka a lehce promíchejte. Hotovo!

  2. Celer oloupejte, nakrájejte na třičtvrtěcentimetrové plátky a ty plátky povařte 4 minuty v osolené vodě. Nechte zchladnout, každý plátek obalte v těstíčku a v křupavé kukuřičné strouhance a osmažte z obou stran do zlatova. Odložte na papírovou utěrku.

TIP

Pokud celerové řízečky nechcete smažit, upečte je v troubě na pečícím papíru lehce potřeným olejem.

Výhodou této obědové krabičky je to, že chutná i studená. Jak těstovinový salát, tak celerové řízečky jsou vynikající i vychlazené 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...