Různé těstovinové saláty jsou praktickou volbou pro jídlo s sebou. Místo klasických kolínek doporučuji vyzkoušet rozmanité druhy těstovin, které obsahují více živin, vlákniny, ale i bílkovin. V tomto receptu jsem použila cizrnové těstoviny. Je třeba s nimi při vaření zacházet s citem, aby držely hezky pohromadě.
No a řízky jsou na cestu jistota. A klidně i celerové! 🙂
Na těstovinový salát
Na celerové řízečky
A k tomu ještě vejce vařené na tvrdo jako zdroj kvalitní bílkoviny.
Uvařené vychlazené těstoviny smíchejte s trochou majonézy nebo s hutným domácím dresingem z jogurtu či zakysané smetany. Osolte, přidejte hrst nasekané petrželky, datlová rajčátka a lehce promíchejte. Hotovo!
Celer oloupejte, nakrájejte na třičtvrtěcentimetrové plátky a ty plátky povařte 4 minuty v osolené vodě. Nechte zchladnout, každý plátek obalte v těstíčku a v křupavé kukuřičné strouhance a osmažte z obou stran do zlatova. Odložte na papírovou utěrku.
Pokud celerové řízečky nechcete smažit, upečte je v troubě na pečícím papíru lehce potřeným olejem.
Výhodou této obědové krabičky je to, že chutná i studená. Jak těstovinový salát, tak celerové řízečky jsou vynikající i vychlazené 🙂
Sdílet recept myšičky na: