Recept

Krabičkuju! – mrkvové placičky + tzatziky

Zeleninové placičky jsou obecně vděčnou záležitostí. Když jsou navíc jednoduché a z ingrediencí, které máme vždy po ruce, je to paráda! Do krabičky na cestu jsou jako dělané.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Mrkvové placičky lze samozřejmě připravit na mnoho způsobů, já jsem si zvykla připravovat je jednoduše. Takhle fungují, takhle mi chutnají i vyhovují 🙂

Budete potřebovat

Na 6 placiček

  • 2 mrkve
  • 2 vejce
  • 3 lžíce jemných ovesných vloček
  • Sůl, pepř, případně hrst nasekaných čerstvých bylinek
  • Půl lžičky oblíbeného koření (na zeleninu, kari, kurkuma atd.)
  • Tuk na opečení placiček ( použila jsem kokosový olej)

Na tzatziky

  • Salátovou okurku
  • Malý kelímek hustého řeckého jogurtu
  • kopr, sůl, pepř
  • česnek (vynechávám, pokud beru tzatziky s bebou a preferuji neutrální chuť)

Postup

  1. Mrkev nastrouhám na hrubo, smíchám s vejci, vločkami, ochuťím a nechám odležet alespoň 10 minut. Vločky se musí dostatečně nasáknout a změknout, placičky pak budou skvěle držet pohromadě 🙂
  2. Mezitím si připravím tzatziky. Okurku na strouhám na jemno, posolím a nechám vykapat přes sítko. Pak ji ještě promačkám, abych z ní dostala co nejvíce vody. Smíchám ji s hustým jogurtem, dochutím a dám vychladit.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozpustím trochu kokosového tuku a opékám placičky z obou stran do zlatova. Odkládám je na papírovou utěrku.

Praktické TIPY

  • Pokud byste placiček dělali více, nebo pokud chcete, můžete je upéct v troubě na pečícím papíru potřeným olejem
  • Pokud si tzatziky chcete vzít do krabičky s sebou, udělejte ho hustší, s menším množstvím jogurtu. Eliminujete tak riziko, že na vás něco ukápne 🙂

Placičky jsou výborné teplé i studené. Doma je můžete podávat třeba se šťouchanými bramborami jako hlavní jídlo, nebo je zakrabičkovat do práce či kamkoliv na cestu. Vhodný dip či tzatziky jim dodají šmrnc.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...