Recept

Krabičkuju! – hummus se zeleninovými špalíčky jako zdravá svačinka

Hummus je dip z cizrny, který můžete běžně koupit, nebo si ho jednoduše vyrobit doma. Kromě jiného se perfektně hodí do krabičky jako zdravá svačinka kamkoliv s sebou...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Je to raz dva hotové, tak jdeme nato 🙂

Na hummus budete potřebovat

  • 1 konzervu cizrny (asi 400 g, nebo si ji uvařte sami)
  • 1 lžíci sezamové pasty Tahini
  • 2 lžíce olivového oleje extra virgine
  • Ledovou vodu ( pár lžic dle toho, jakou konzistenci chcete)
  • Šťávu z půlky velkého citronu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • K servírování špalíčky mrkve, kedlubny a papriky (co je pevné a neteče)

Tento základ si pak můžete (ale nemusíte) ochutit, jak vám vyhovuje. Já si do hummusu dávám nadrcený římský kmín, někdy černé olivy, jindy trochu chilli či koriandr

Postup

  1. Cizrnu z konzervy či uvařenou cizrnu dám do vyšší nádoby a rozmixuji. Postupně přidám sezamovou pastu, olej, citronovou šťávu, 2 lžíce vody a ochutím solí a pepřem.
  2. Vše mixuji do hladka a dle konzistence a chuti přidám citronovou šťávu nebo vodu.
  3. Pokud chci, ochutím hummus v průběhu mixování dalšími ingrediencemi. Vždy vyberu jednu. Nejčastěji římský kmín, jindy čerstvý koriandr, někdy česnek …
  4. Hummus přendám do nádobky s víčkem a nechám v lednici vychladit.

Hummus také můžete použít jako mazadlo do tortilly nebo pita chleba, nebo si ho sníst se špalíčky čerstvé zeleniny.

Když se mi povede připravit si na cestu takovou svačinku, je to paráda. Nejen, že je chuťově úžasná, zabraní ale také nakupování zbytečných nezdravých věcí, když přijde hlad…

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...