Kdy se může hodit česnečka? Po “náročném” společenském večeru, při invazi “bacilů”, po velikonočním koledování nebo prostě “jen tak”. Protože je dobrá 🙂
Potřebujete
- 800 ml domácího vývaru
- 4 brambory
- 5 až 7 stroužků česneku
- 2 lžičky sušené majoránky
- sůl, pepř, může být drcený kmín
Postup
- Brambory nakrájím na drobné kostičky, zaliju vývarem a vařím do měkka.
- Pár minut před koncem varu přidám rozetřený či prolisovaný česnek.
- Ke konci ochutím majoránkou, pepřem, když je potřeba, dosolím.
Ve verzi, kdy se česnečka připravuje z vody, se do polévky dříve přidávala lžička sádla. Do této verze polévky však není třeba přidávat žádný tuk navíc, protože domácí vývar je sám o sobě trochu mastný.
A komu by bylo česneku málo, tak co lepšího k česnečce, než česnekové topinky :))