Recept

Kefírové lívance

Na těchto lívancích si pochutná celá rodina. Jsou vláčné a kefír jim dodá výbornou chuť.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na těchto lívancích si pochutná celá rodina. Jsou vláčné a kefír jim dodá výbornou chuť.

Z tohoto množství je cca 20 menších lívanců.

Budete potřebovat

  • 1 hrnek (250 ml) celozrnné pšeničné mouky a ½ hrnku klasické polohrubé mouky (pokud chcete lívance udělat pro menší děti, pro které celozrnná mouka není vhodná, a nebo celozrnnou mouku jednoduše nemůžete, použijte všechnu mouku bílou)
  • 1/2 litru kefíru
  • 1 lžíci cukru (nejlépe přírodního)
  • 2 vejce
  • půl lžičky jedlé sody
  • špetku soli

Postup

  1. Všechny ingredience promíchejte a ušlehejte v hladké těsto.
  2. Těsto musí být o něco hustší, než na palačinky.
  3. Tvořte lívance a pozvolna opékejte na teflonové pánvi či v lívanečníku.

Lívance můžete potřít kvalitním džemem (nejlépe bez přidaného cukru) a prostředek ozdobit bílým jogurtem. Výborné jsou také s medem, s javorovým sirupem nebo s čerstvým ovocem.

Něco navíc k receptu

Lívance na fotce jsou ve variantě s medem a meruňkami. Nedávno jsem se zajímala o med. Nestačila jsem se divit, jak mohou výrobci kvůli byznysu med „zkazit“. Zašla jsem do menšího supermarketu a prozkoumala, co to chci vlastně koupit. Informace na obalu zněla takto:“Směs medů ze zemí EU a mimo zemí EU. Může obsahovat med z tropických zemí“. Hmmm…zajímavé, může, ale nemusí 😉 Komerční levný med bývá navíc pančován obyčejným cukrem, a dokonce převařován, čímž se zničí tolik prospěšné enzymy v medu obsažené. Tak co, na „takovýto“ med by vás asi také přešla chuť 🙁 Zlatí čeští poctiví včelaři. Ještě, že je máme…

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...