Recept

Křupavé karbanátky ze sojového masa obalené v panko strouhance

Jedna z osvědčených verzí bezmasých karbanátků. Jsou výrazné a šťavnaté. Správně dochucené a atraktivně osmažené mají šmrnc. Křupavá panko strouhanka jim dodá extra křupavost. Podávané se šťouchanými bramborami a zlatavou orestovanou cibulkou jsou báječné.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 8 menších karbanátků

  • 100 g sojového granulátu – sojový granulát Countrylife
  • Na povaření granulátu – 1 kostka bio zeleninového bujónu nebo sypký bujón + 2 lžíce sojové omáčky
  • Na marinádu 2 lžíce oleje, sůl, koření
  • 1 vejce
  • 50 g výraznějšího nastrouhaného sýra
  • Sůl
  • Dle situace 1 až 2 lžíce strouhanky na doladění konzistence

Na obalení vejce, jemně mletá mouka a panko strouhanka. Použila jsem tuto Bezlepkovou panko strouhanku.

 Postup

  1. Sojový granulát zalijte vodou, asi 500 ml. Ochuťte bujónem, přidejte sojovku a vařte asi 15 minut. Pak vodu slijte a přes sítko ji důkladně vymačkejte. Granulát je pak schopný do sebe nasáknout marinádu.

  2. Granulát promíchejte s olejem, osolte a přidejte koření. Hodí se koření na vegetariánská jídla, na zeleninu, česněkovo bylinkové koření. Promíchejte s vejcem, sýrem a ideálně nechte vychladit v lednici.

  3. Tvořte karbanátky. Můžete je jen “zaprášit” panko strouhankou a opékat. Pro extra křupavost a styl “holandských řízků” karbanátky obalte. Doporučuji udělat si řídké těstíčko z vejce a mouky a pak už jen karbanátek šoupnout do strouhanky.

  4. Opečte na oleji či másle Ghí do zlatova z obou stran a podávejte se šťouchanými bramborami a proužky orestované cibule. Na talíř se pak hodí i kopeček pickles nebo kyselá okurka.

TIPY

  • Karbanátky můžete smažit na oleji. Mně vyhovuje kombinace oleje a přepuštěného másla Ghí.
  • Máslo Ghí vám také skvěle ochutí šťouchané brambory. Pokud byste si ke křupavým karbanátkům raději dali hedvábnou bramborovou kaši, můžete ji místo mléka zjemnit rostlinnou smetanou. Hodí se rýžová, která má neutrální chuť…
  • Sojovou omáčku k ochucení granulátu můžete použít “Tamari” nebo “Shoyu”. Může se vám hodit informace, že Tamari je bez lepku. Neobsahuje totiž pšenici.
  • Z jednoho balení uděláte snadno více karbanátků tak, že do nich zakomponujete zeleninu. Hodí se předem krátce uvařená brokolice, kapusta nebo kořenová zelenina.

Všechny tyto produkty seženete na eshopu Countrylife a mrkněte, co je zrovna ve výhodné akci.

> ☝️Máte chuť na něco rychlého sladkého? Doporučuji vyzkoušet tyto banánové lívanečky z kysaného podmáslí.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...