Recept

Tvarohovo-jogurtový krém s kakaem a pšeničnými klíčky

Kupované sladké tvarohové či smetanové krémy bývají mnohdy přeslazené a nechutnají přirozeně. Skvělou volbou je udělat si domácí ze základních surovin ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Samozřejmě, že nedělám všechno domácí. Nějaký kupovaný sladký smetanový krém v lednici se občas hodí… Problém je ten, že to dětem přestalo chutnat a už mě nebavilo dávat 15 korun za kelímek, když z něj pak byly snězené 3 lžičky. No a kdybych to měla všechno dojídat, tak už mam teď rovných 80 kilo 🙂

Začala jsem tedy dělat úplně jednoduchý domácí krém jen z tvarohu a jogurtu, který není tak sladký a ještě je obohacený o živiny z kakaa, medu a pšeničných klíčků …

Budete potřebovat

  • Bio tvaroh ve vaničce
  • Bílý jogurt
  • Kakaový prášek
  • Tekuté sladidlo (med, sirupy – rýžový, agáve, špaldový…)
  • Sušené pšeničné klíčky

Postup

Všechny ingredience smíchejte do hladkého krému a oslaďte dle chuti. Můžete ozdobit čerstvým ovocem, předem namočenými mandlemi nebo vlašskými ořechy.

Proč zařadit do jídelníčku pšeničné klíčky?

Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, proto jsou pšeničné klíčky bohatým zdrojem vitaminů skupiny B a vitaminu E. Jsou levné, nemusí se tepelně upravovat a dokážou obohatit o živiny různé kaše, pomazánky, polévky, salátové dresingy. Sypu je s oblibou do obyčejných polévek jako je třeba bramboračka …

Ráda si občas s chutí připravím bílý jogurt, do kterého nasypu pšeničné klíčky, navrch dám pár pekanových ořechů, které zakápnu medem. Naprosto potěší chuťové buňky a člověk nepotřebuje sladké …

Obrovskou výhodou takto připravených domácích krémů je samozřejmě i cena. Obzvlášť, když chcete připravit více porcí. Stačí koupit velká balení tvarohu a jogurtu a můžete nasvačit Klapzubovu jedenáctku 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...