Recept

Jemný salát z kysaného zelí – bohatý zdroj enzymů

V zimě není vhodné období pro příliš velké množství syrové zeleniny, která ochlazuje organismus. Zima je ale velmi vhodné období pro kysané zelí, ze kterého se dají dělat rychlé výborné saláty.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kysané zelí je pro lidské zdraví hotový zázrak. Věděly to naše prababičky, věděli to námořníci, věděli to staří Číňané… Vyplatí se mít ho po ruce prakticky pořád a několikrát týdně si dopřát jeho porci.

Mně vyhovuje míchat ho dohromady s jablky, která zjemní celkovou chuť. Když ho ještě lehce dosladíte medem, velmi chutná i dětem.

Na 3 porce budete potřebovat

  • 200 g kysaného zelí
  • 2 sladší jablka
  • 1 lžíci medu
  • může být i trochu křenu

Postup

  1. Zelí překrájejte na drobnější kousky
  2. Jablka omyjte a včetně slupky nastrouhejte na hrubo
  3. Ihned promíchejte se zelím a ochuťte lžící medu.

Salát můžete podávat v rámci svačiny jako přírodní zdroj enzymů a vitamínů, nebo ho podávat jako doplněk k hlavnímu jídlu.

Za pár minut hotový, levný, zdravý, výborný … 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...