V zimě není vhodné období pro příliš velké množství syrové zeleniny, která ochlazuje organismus. Zima je ale velmi vhodné období pro kysané zelí, ze kterého se dají dělat rychlé výborné saláty.
Kysané zelí je pro lidské zdraví hotový zázrak. Věděly to naše prababičky, věděli to námořníci, věděli to staří Číňané… Vyplatí se mít ho po ruce prakticky pořád a několikrát týdně si dopřát jeho porci.
Mně vyhovuje míchat ho dohromady s jablky, která zjemní celkovou chuť. Když ho ještě lehce dosladíte medem, velmi chutná i dětem.
Na 3 porce budete potřebovat
200 g kysaného zelí
2 sladší jablka
1 lžíci medu
může být i trochu křenu
Postup
Zelí překrájejte na drobnější kousky
Jablka omyjte a včetně slupky nastrouhejte na hrubo
Ihned promíchejte se zelím a ochuťte lžící medu.
Salát můžete podávat v rámci svačiny jako přírodní zdroj enzymů a vitamínů, nebo ho podávat jako doplněk k hlavnímu jídlu.