Recept

Jemná tvarohovo-rybičková pomazánka – přizpůsobená dětem

Rybičková pomazánka je jednou z dobrých možností toho, co si namazat na pečivo. Tentokrát dětská varianta.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pustila jsem se do další z variant rybičkových pomazánek. Tentokrát s cílem, aby byla jemná a chutnala i 4 leté dceři. Výraznou rybí chuť jsem tedy zjemnila tvarohem a trochou kvalitního kečupu. Sůl není potřeba přidávat, pomazánka má i bez ní chuti dost.

Budete potřebovat

  • 1 plechovku makrely ve vlastní šťávě
  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • Na dochucení – trochu kvalitního kečupu

Postup

  1. Rybičky slijte, rozmačkejte a smíchejte s tvarohem.
  2. Aby pomazánka nebyla moc řídká a dobře se jedla, přidejte 2 lžíce jemných ovesných vloček.
  3. Ochuťte trochou kvalitního kečupu a nechte chvíli odstát, aby vločky mohly nabobtnat.

TIP

  • Pomazánku připravte ve svém základu jemnou tak, aby chutnala dětem, dospělým ji pak dále můžete vyladit pomocí čerstvé cibule a pepře.

  • V dnešní době je zapotřebí číst složení opravdu všeho. I mezi plechovkami všemožných rybiček existují kvalitativní rozdíly. “Moje” plechovka se pyšnila nápisy “bez konzervačních látek a barviv”. Pokud byste se rozhodovali, kterou konzervu vzít, můžete také sledovat obsah soli, potažmo hodnotu sodíku, jehož nadměrná konzumace může u dětí a oslabených osob zatěžovat organismus.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...