Recept

Jemná avokádová pomazánka – rychlá a zdravá

Avokádo je úžasná plodina. Během chvilky z něj můžete mít výbornou a zdravou pomazánku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pokud máte k dispozici zralé avokádo, tak máte tu nejpodstatnější část přípravy této jednoduché pomazánky za sebou. Pak už stačí avokádo jen vydlabat, rozmačkat a přidat pár ingrediencí dle chuti. Toto je jemná verze pomazánky, vhodná obzvláště pro děti. Běžně se totiž do avokádových pomazánek přidává lahůdková cibulka,česnek, chilli, pepř …

Avokádové pomazánky se častěji připravují ve veganské verzi, kdy se úplně v klidu obejdete bez mléčného výrobku, pro tentokrát jsem se však rozhodla zjemnit ji trochou tvarohu.

Budete potřebovat

  • Zralé avokádo
  • 1-2 lžíce tvarohu (nebo žervé)
  • Trošku soli
  • Pár kapek citronové šťávy

Postup

  1. Avokádo podélně rozřízněte a vyndejte pecku.
  2. Pak vydlabejte dužinu.
  3. Tu rozmačkejte na jemno vidličkou, promíchejte s lžící tvarohu.
  4. Ochuťte trochou soli a citronové šťávy.

Pro koho je avokádo vhodné?

Avokádo není alergen a je bohatým zdrojem vitaminů, minerálů a zdravých tuků. Patří do jídelníčku všech lidí včetně kojících maminek, malých dětí i lidí, kteří drží dietu. Ano, avokádo má sice vysoký obsah kalorií, když ho ale do jídelníčku správně zapracujete, přináší jen samé benefity. Vhodné je třeba z avokáda vyrobit dresing na zeleninový salát.

TIP

  • Lehkou vrstvu rozmačkaného a lehce ochuceného avokáda lze použít na pečivo místo másla.Omezíte tím příjem nasycených živočišných tuků.

  • Pokud byste chtěli tuto pomazánku připravit pro děti do jednoho roku, použijte místo tvarohu sýr [Ricotta](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ricotta “Ricotta”) a vynechte sůl a citronovou šťávu.

Tak ať vám doma tato zdravá a jednoduchá pomazánka chutná 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...