Jak vlastně správně používat celer? Syrový ve větším množství může být pro mnoho lidí těžko stravitelný, protože má tuhé buněčné stěny, pokud ho ale uvaříte příliš, chuťově není o co stát.
Co ale s celerem, když už koupíte celou bulvu? Část použijte třeba do vývaru, můžšete jím zahustit nějakou omáčku, zrovnatak z něj během chvíle vyrobíte tento jednoduchý salát.
Je pravda, že majonéza dokáže skvěle vyladit chuť různých salátů. Neměla by ale být běžnou součástí jídelníčku. Nemá téměř žádnou výživovou hodnotu, zato obrovské množství kalorií. Sojanéza je z pohledu kalorií asi na třetině …
Vše udělejte úplně stejně, rozdíl je jen v tom, že budete strouhat tepelně upravený celer. Stačí ho oloupat, rozkrájet na silnější plátky a nechat lehce změknout nad párou. Mělo by stačit 5 minut. Pořád musí být “na skus””.
Obě varianty jsou výborné, pokud byste si ale chtěli salát připravit k večeři a sníst ho větší množství, bude lepší ten tepelně upravený. Ale každý z nás snese něco jiného 🙂
Sdílet recept myšičky na: