Jeden z dalších receptů, který pomůže vyřešit otázku “Co s tofu”. Zatímco u jiných receptů, jejichž základ tvoří málo výrazná zelenina, sáhneme spíše po ochucených variantách tofu, v případě rajčat se chuťově neutrálního přírodního tofu vůbec nemusíme bát. Bazalka a česnek se navíc postarají o další báječné vůně.
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila celozrnná ječná kolínka. Za mě super, stejně tak mohu doporučit i žitná kolínka. Pokud jste dosud byli zvyklí na obyčejné Zátkovo vaječné, tak vás chutě různých celozrnných těstovin mohou “překvapit”, každý si musí najít to svoje …
V některých podobných receptech jsem zahlédla “nápad” posypat pak celé jídlo tvrdým sýrem. Tento krok považuji za ne úplně šťastný, jídlo už by pak mohlo být zbytečně těžké. Tofu samo o sobě obsahuje dostatek bílkovin a můžeme tak z klidným srdcem zachovat veganský charakter jídla.
Sdílet recept myšičky na: