Recept

Ječná kolínka s rajčatovou tofu omáčkou – zdravé a rychlé

Co s přírodním tofu?Tak třeba ho nastrouhat do rajčatové omáčky. Rychlé a výborné!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jeden z dalších receptů, který pomůže vyřešit otázku “Co s tofu”. Zatímco u jiných receptů, jejichž základ tvoří málo výrazná zelenina, sáhneme spíše po ochucených variantách tofu, v případě rajčat se chuťově neutrálního přírodního tofu vůbec nemusíme bát. Bazalka a česnek se navíc postarají o další báječné vůně.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila celozrnná ječná kolínka. Za mě super, stejně tak mohu doporučit i žitná kolínka. Pokud jste dosud byli zvyklí na obyčejné Zátkovo vaječné, tak vás chutě různých celozrnných těstovin mohou “překvapit”, každý si musí najít to svoje …

Budete potřebovat

  • Balení celozrnných ječných kolínek (nebo jiných celozrnných těstovin)
  • 1 balení přírodního tofu (tofu natural)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovku loupaných krájených rajčat
  • 1 mrkev
  • Olivový olej
  • Na dochucení – bazalku, sůl (kdyby byla rajčata moc kyselá, tak je lze lehce dosladit)

Postup

  1. V menším hrnci zahřejte olivový olej, na kterém krátce orestujte na plátky nakrájený česnek. Česnek musí jen zavonět, jakmile by se spálil, zkazí to chuť jídla.
  2. Vsypejte na hrubou nastrouhanou mrkev a chvíli restujte.
  3. Vlijte rajčata, ochuťte trochou soli, bazalkou, může být i oregano.
  4. Nechte aspoň 5 minut provařit, směs tak přirozeně zhoustne.
  5. Úplně na závěr pak přidejte nastrouhané bílé tofu a krátce ještě prohřejte.
  6. Na talíři můžete ještě lehce zakapat olivovým olejem.

V některých podobných receptech jsem zahlédla “nápad” posypat pak celé jídlo tvrdým sýrem. Tento krok považuji za ne úplně šťastný, jídlo už by pak mohlo být zbytečně těžké. Tofu samo o sobě obsahuje dostatek bílkovin a můžeme tak z klidným srdcem zachovat veganský charakter jídla.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...