Jáhly jsou báječnou surovinou. Jsou výživné a hodí se pro malé děti. Můžete z nich vyrobit rychlou polévku, moučník, nákyp, placičky nebo třeba krémový dezert, který je vhodnou svačinkou i pro nejmenší děti.
Budete potřebovat
Půl hrnku jahel
2 hrnky vody (může být i rostlinné mléko)
Na oslazení – ovoce, případně rýžový sirup
Další ovoce dle chuti a věku dítěte
Trochu zakysané smetany či bílého jogurtu na zjemnění (lze vynechat)
Postup
Jáhly propláchněte a dejte do hrnce. Zalijte vodou nebo rostlinným mlékem a uvařte do měkka.
Rozmixujte do hladka a přidejte vodu/rostlinné mléko dle potřeby.
Zjemněte trochou zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
Oslaďte rozmixovaným ovocem, případně trochou rýžového sirupu.
Medem se doporučuje dezerty oslazovat až po 1. roce věku dítěte.
TIP
Jáhlovým krémem potěšíte i dospělé. Můžete jej ozdobit oříšky, ovocem, ochutit sezamovou či mandlovou pastou…