Recept

Jablečný moučník s ořechy a kousky jablek

Jednoduchý hrnkový recept na moučník plný jablek. Vláčný, sladký, pocákaný domácí kakaovou polevou ještě lepší!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

1 hrnek = 250 ml

 Ingredience

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek “alternativní” bezlepkové mouky (já jsem dala jáhlovou, může být i čiroková, pohanková…)
  • 1 hrnek na hrubo nastrouhaných jablek
  • 1 hrnek sypkého sladidla
  • 2 vejce
  • 1 a půl hrnku drobných kousků jablek (celkem jsem použila 4 jablka)
  • 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů (nasekala jsem ji najemno celé vlašské ořechy v robotu)
  • 1/2 hrnku oleje (Já jsem dala řepkový)
  • Trochu mléka, max 1/4 hrnku, může být rostlinné (množství dle šťavnatosti jablek…)
  • 1 bio kypřící prášek do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry (používám sušenou) a citronová šťáva na pokapání jablek

 Postup

  1. Vejce vyšlehám se sypkým sladidlem do pěny. Ořechy si na jemno rozsekám v robotu. Oloupu si asi 4 jablka. Část nastrouhám na hrubo, část nasekám na menší kousky.
  2. Do vyšlehaných vajec přidám mouku s práškem do pečiva, olej, ořechy, na hrubo nastrouhaná jablka pokapaná citronovou šťávou. Nakonec vmíchám kousky jablek a dle situace těsto zředím menším množství tekutiny. Já jsem použila mandlové mléko. Těsto není tekuté, je dost hutné…
  3. Dám do vymazané a vysypané kulaté formy a peču na 180 stupňů asi 40 nebo 45 minut.

Po vychladnutí moučník ozdobím nějakou domácí polevou. Buď používám hořkou čokoládu rozpuštěnou zjemněnou trochou smetany, výborná je také citrónová poleva. Teď jsem použila domácí kakaovou polevu.

Lžíci kokosového oleje jsem rozpustila a v malém rendlíku smíchala se 2 lžícemi kakaového prášku a tekutým sladidlem. Použila jsem obilný sirup.

Ať se Vám povede!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...