Recept

Jablečné tousty se sýrem – skvělá kombinace

Toustovač si občas zaslouží zapéct něco zajímavějšího, než jen sýr a šunku ....

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Toustovač si občas zaslouží zapéct něco zajímavějšího, než jen sýr a šunku 🙂 Klasické jablečné tousty se dělají jen s máslem, jablky a skořicovým cukrem. Vyrobíte si v toustu vlastně takovou štrůdlovou náplň. V této verzi jsem ale vynechala skořici a dala plátek sýra, který se k ostatní sladké náplni fakt výborně hodí. Jablečné plátky uvnitř toustu lehce povolí, ale toust nerozmočí, proto zůstane báječně křupavý.

Budete potřebovat

  • Toustový chleba (může být i ten s celozrnnou moukou)
  • Máslo
  • Plátkový sýr (rozhodně ale NE ten taveňák, co je zabalený na plátky)
  • Sladší jablko (nakrájela jsem na jemné malé plátky)
  • Rozinky (lze vynechat)
  • Trochu přírodního cukru na jablka (dle potřeby)

Postup

  1. Rozinky si na chvíli namočte do horké vody, aby povolily a byly v toustech měkké. Pokud je nemusíte, tak je klidně vynechte.
  2. Jablko zbavte slupky a jádřince a nakrájejte na tentké malé plátky. Někdo jablko do toustů strouhá na hrubo, to se ale více hodí spíše do čistě jablečných toustů se skořicí bez sýra.
  3. Tousty namažte máslem, položte plátky jablek, pár rozinek, překryjte plátkem sýra a přiklopte.
  4. Zapečte v toustovači.

A jen tak pro formu a připomenutí – V toustových chlebech jsou, co se týče složení, velké rozdíly. Čím kratší složení, tím méně [aditiv](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/aditiva “aditiv”), tím lépe …A když byste na to chtěli jít ještě zdravěji a koupit třeba celozrnný “tousťák”, tak některé se jmenují „tmavé“ a na to pozor. Mnohdy to znamená, že jsou stejně z bílé mouky, v lepším případě obsahují pár procent nějakých vloček. Tu tmavou barvu však dělá koření, případně barviva. Takové toustové chleby pak mají divnou kořeněnou pachuť, aspoň já to tak vnímám.

Ať žije toustovač a dobrou chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...