Toustovač si občas zaslouží zapéct něco zajímavějšího, než jen sýr a šunku 🙂 Klasické jablečné tousty se dělají jen s máslem, jablky a skořicovým cukrem. Vyrobíte si v toustu vlastně takovou štrůdlovou náplň. V této verzi jsem ale vynechala skořici a dala plátek sýra, který se k ostatní sladké náplni fakt výborně hodí. Jablečné plátky uvnitř toustu lehce povolí, ale toust nerozmočí, proto zůstane báječně křupavý.
Budete potřebovat
Toustový chleba (může být i ten s celozrnnou moukou)
Máslo
Plátkový sýr (rozhodně ale NE ten taveňák, co je zabalený na plátky)
Sladší jablko (nakrájela jsem na jemné malé plátky)
Rozinky (lze vynechat)
Trochu přírodního cukru na jablka (dle potřeby)
Postup
Rozinky si na chvíli namočte do horké vody, aby povolily a byly v toustech měkké. Pokud je nemusíte, tak je klidně vynechte.
Jablko zbavte slupky a jádřince a nakrájejte na tentké malé plátky. Někdo jablko do toustů strouhá na hrubo, to se ale více hodí spíše do čistě jablečných toustů se skořicí bez sýra.
Tousty namažte máslem, položte plátky jablek, pár rozinek, překryjte plátkem sýra a přiklopte.
Zapečte v toustovači.
A jen tak pro formu a připomenutí – V toustových chlebech jsou, co se týče složení, velké rozdíly. Čím kratší složení, tím méně [aditiv](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/aditiva “aditiv”), tím lépe …A když byste na to chtěli jít ještě zdravěji a koupit třeba celozrnný “tousťák”, tak některé se jmenují „tmavé“ a na to pozor. Mnohdy to znamená, že jsou stejně z bílé mouky, v lepším případě obsahují pár procent nějakých vloček. Tu tmavou barvu však dělá koření, případně barviva. Takové toustové chleby pak mají divnou kořeněnou pachuť, aspoň já to tak vnímám.